Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Falvakban nyomul majd lemondás
  2007-07-21 12:39:14, szombat
 
  Falvakban nyomul majd lemondása után Kóka
[origo] 2007. 07. 20., 8:45

A magyar gazdaság irányítása helyett a falvak járását, a vidéki pártépítést választja Kóka János. A gazdasági miniszter bejelentette: december végén távozik a tárca éléről. Kóka ehelyett az SZDSZ-t szeretné építeni egyben felkészíteni a 2008-as népszavazásra, a 2009-es EP-kampányra valamint a 2010-es országgyűlési választásra. Miután lemondott a miniszterségről, a politikus átveszi a parlamenti frakció irányítását is Eörsi Mátyástól.

"Lesz három nagy megmérettetés" - indokolta Kóka János, az SZDSZ elnöke egy zárt sajtóbeszélgetésen, hogy miért távozik év végén a jelenlegi legnagyobb, a gazdasági minisztérium éléről. Kóka fel akarja készíteni a pártot a keménynek ígérkező 2008-as népszavazási, a 2009-es európai parlamenti és a 2010-es országgyűlési választási kampányra, és ez "más típusú politizálást követel". A pártelnök december végén, a 2008-as költségvetés elfogadása után távozik a minisztérium éléről, és ekkortól veszi át a párt parlamenti frakciójának vezetését Eörsi Mátyástól.

Kóka nagyon fontosnak nevezte, a lemondás után is tagja marad a stratégiai döntéseket meghozó kormánykabinetnek és a gazdasági kabinetnek is, hogy felügyelhesse a reformok végrehajtását. Az év végén távozó miniszter azt mondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadta döntését, és támogatta, hogy tagja maradjon a kabinetnek. Kóka azt mondta, nem azért mond le a miniszterségről, mert kormánytagként egy másik párt elnöke, a miniszterelnök a főnöke. "Nekem nem Gyurcsány Ferenc a főnököm, hanem a liberális választók" - közölte.

Kóka az SZDSZ szervezésére kíván koncentrálni. "Teljes erőmmet a párt építésére akarom fordítani" - ismételte többször az újságírók előtt Kóka. Ez irányú terveiről a pártelnök elmondta, hogy különösen a vidéki, falusi sejtek kiépítését akarja megvalósítani. "Minden 500 fő feletti településen meg fogjuk találni azt az embert, akire építkezhetünk helyben" - ígérte Kóka, egyben hozzátette: ha a kisebb községekben sikerül elérniük a jelenlegi nulla népszerűség helyett a 3-4 százalékot, akkor már 8-9 százalékos párt az SZDSZ. "Napi tizennégy óra munka mellett, be kell valljam, a vidéki pártépítésre már nem maradt idő" - állította Kóka.

Már megválasztásakor felmerült a lemondás

Már akkor szó volt arról, hogy a pártvezetés egész embert kívánó feladat, amikor Kóka János megnyerte az elnökválasztást - mondta az [origo]-nak Eörsi Mátyás SZDSZ-es frakcióvezető. A politikus megfogalmazása szerint Kóka két missziót vállalt, amikor az SZDSZ élére állt: egyrészt erősíti a kormányban a reformok iránt elkötelezettséget, hiszen idei év az utolsó, amikor végre lehet hajtani az alapvető átalakításokat, másrészt azt, hogy megerősíti a liberális pártot. Tudtuk, hogy utóbbihoz egy teljes ember kell - tette hozzá.

Támogatom Kóka Jánosnak ezt a lépését, mert már a pártelnökségért vívott küzdelmünk alatt is azt az álláspontot képviseltem, hogy nem jó, ha a kisebbik koalíciós párt elnökének a nagyobbik partner vezetője a főnöke - jelentette ki Fodor Gábor, hozzátéve, hogy akkor ez vitapont is volt közöttük. Mostanra cseréltek: Kóka lemondott, Fodor viszont környezetvédelmi miniszter lett. A politikus szerint is egész embert köt le a liberális párt megerősítése, mert ehhez szervezeti és politikai változásokra is szükség van.

Kuncze Gábor, az SZDSZ előző elnöke viszont nem kívánt válaszolni az [origo]-nak arra a kérdésére, hogy tapasztalatai szerint mennyire nehéz a párvezetés mellett vállalt kormánytagság (a politikus négy évig töltötte be a belügyminiszteri posztot, és ebből valamivel több mint egy évig egyben a liberális pártot is irányította). Az SZDSZ-es Pető Iván annyit mondott, hogy kinek-kinek belátása szerint kell eldöntenie, mit kíván párhuzamosan elvállalni.

Kormányszóvivő: tovább gyorsítanak

"Semmilyen formában nem érinti a kormány munkáját a bejelentés" - így kommentálta Daróczi Dávid kormányszóvivő a hírt, majd hozzátette: "Nemhogy lassulna a tempó, hanem gyorsul, hiszen most már hetente kétszer ülésezik a kormány. Ezt a ritmust, ezt az ütemet semmilyen mértékben nem befolyásolja a miniszter döntése. Az év végéig teljes erőbedobással gazdasági és közlekedési miniszterként kell dolgoznia" - fűzte hozzá a szóvivő.

Daróczi Dávid elmondta még, Kóka telefonon tájékoztatta a miniszterelnököt távozási szándékáról, amit Gyurcsány Ferenc tudomásul vett. Az utódlás kérdésével kapcsolatban a szóvivő közölte: "megfelelő időben, megfelelő egyeztetések után megszületik a bizonyára gyors döntés, így aztán semmi nem veszélyezteti azt, hogy utána ugyanolyan zökkenőmentesen folyjon a kormányzati munka".

Bejelentését magyarázza Kóka

A szocialista frakció tiszteletben tartja Kóka János döntését - közölte Lendvai Ildikó az MSZP frakcióvezetője. Lendvai emlékeztetett arra, hogy a koalíciós megállapodás számos feladatot rögzít, amelyet a gazdasági tárcának kell megvalósítania. Ezekben a kérdésekben a frakció kész a folyamatos munkára és együttműködésre a jelenlegi és a leendő miniszterrel is - írta a frakcióvezető.

Háromból három

"Számolom, a hetedik biztos befutónál járunk" - reagált mosolyogva Kóka a lehetséges utódjelöltekkel kapcsolatos találgatásokra. A miniszter ugyanakkor azt állította, még nem hozta meg a döntést arról, hogy ki követi majd a gazdasági tárca élén, viszont biztosnak nevezte, hogy a jelölt legkésőbb decemberben leteszi majd az eskült a Parlamentben. "Ha meghozom, azonnal közlöm majd a döntésemet, mert ha elmondom valakiknek, az úgyis kiszívárog" - utalt a miniszter arra, hogy miközben távozásáról csütörtökön tájékoztatta az SZDSZ ügyvivőit, valaki szinte azonnal közölte a hírt a sajtóval.

Az [origo] kérédésére, hogy az úgynevezett fodoristák, vagyis akik az elnökválasztási kampányban ellenfelét, Fodor Gábort támogatták most miként vélekedhetnek arról, hogy teljes egészében a párt vezetésével kíván foglakozni, a következőt válaszolta: "Nincsenek az SZDSZ-ben fodoristák. A párt egységesen mögöttem áll, Fodor Gáborral pedig kitűnő a személyes kapcsolatom" - közölte a tárcavezető, aki ezt követően dícsérte egykori ellenfele ezidáig rövid tevékenységét a környezetvédelmi minisztérium élén.

Arról, hogy ki követi Kókát a miniszteri poszton, Horn Gábor, a párt ügyvivője csak annyit mondott, 3-4 olyan nevet is fel tudna sorolni, aki alkalmas lenne erre, de még korainak tartaná erről beszélni. Sajtóértesülések szerint esélyes lehet például Garamhegyi Ábel, a tárca jelenlegi államtitkára is. A Kormányszóvivői Irodán nem tudták egyelőre megmondani, hogy mikor reagálnak Kóka lemondására.

A 2006-ban felálló újabb Gyurcsány-kormánynak három SZDSZ-es minisztere volt. Közülük az egészségügyi tárcát vezető Molnár Lajos április elején - pár nappal a legjelentősebb egészségügyi reformok elindítása után - lemondott, utódja addigi államtitkára, Horváth Ágnes lett. Persányi Miklóst május elején váltotta a tárca élén Fodor Gábor, miután néhány szavazattal alulmaradt az SZDSZ elnökválasztásán Kóka Jánossal szemben. A jelenlegi pártelnök távozásával így a harmadik liberális miniszter is másnak adja át a helyét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: belügyminiszteri, sajtóértesülések, környezetvédelmi, miniszterelnököt, elnökválasztásán, megválasztásakor, miniszterségről, elnökválasztási, utódjelöltekkel, frakcióvezetője, elnökválasztást, pártelnökségért, együttműködésre, zökkenőmentesen, kormányszóvivői, kormányszóvivő, miniszterelnök, kormánytagként, átalakításokat, legjelentősebb, megvalósítania, megfogalmazása, találgatásokra, frakcióvezető, építkezhetünk, megvalósítani, miniszterként, kormánytagság, tapasztalatai, országgyűlési, erőbedobással, veszélyezteti, megmérettetés, emlékeztetett, népszavazásra, végrehajtását, magyar gazdaság, falvak járását, vidéki pártépítést, gazdasági miniszter, tárca éléről, 2008-as népszavazásra, 2009-es EP-kampányra, 2010-es országgyűlési, politikus átveszi, parlamenti frakció, jelenlegi legnagyobb, gazdasági minisztérium, keménynek ígérkező, 2009-es európai, pártelnök december, 2008-as költségvetés, Kóka János, Eörsi Mátyástól, Gyurcsány Ferenc, Eörsi Mátyás SZDSZ-es, Támogatom Kóka Jánosnak, Fodor Gábor, Kuncze Gábor, SZDSZ-es Pető Iván, Daróczi Dávid, Lendvai Ildikó, Fodor Gábort, Fodor Gáborral, Horn Gábor, Garamhegyi Ábel, Kormányszóvivői Irodán, Molnár Lajos, Horváth Ágnes, Persányi Miklóst, Kóka Jánossal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Környezetvédelem  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  Életművészet  Alakot vált...  A föld szépségéért  Ahogy emelkedik a rezgés...  Szent György nap  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam Krisztinától  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Paul David Tripp Április 25  A világnak égető szüksége van ...  Szent György napi hiedelmek, s...  Búzaszentelés  Ünnepelj csak  Jó éjt  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Paul David Tripp Április 24  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Alakot vált...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Jó éjszakát  Rögtön puha Mézes Krémes  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Idézetek a barátságról  Messziről jött ember  Az idő elsodorja létezésünk  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Szép estét  Április 22. a Föld napja,  A hét szűk esztendő  Gárdonyi Géza - Április végén  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Minden gyerek jó.  Különös!  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Jó éjszakát  Aki szeret, annak senki sem id...  Szent György nap  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
magyar gazdaság, falvak járását, vidéki pártépítést, gazdasági miniszter, tárca éléről, 2008-as népszavazásra, 2009-es EP-kampányra, 2010-es országgyűlési, politikus átveszi, parlamenti frakció, jelenlegi legnagyobb, gazdasági minisztérium, keménynek ígérkező, 2009-es európai, pártelnök december, 2008-as költségvetés, minisztérium éléről, párt parlamenti, lemondás után, stratégiai döntéseket, gazdasági kabinetnek, reformok végrehajtását, másik párt, liberális választók, párt építésére, újságírók előtt, pártelnök elmondta, kisebb községekben, jelenlegi nulla, vidéki pártépítésre, pártvezetés egész, politikus megfogalmazása, reformok iránt, alapvető átalakításokat, liberális pártot, teljes ember, pártelnökségért vívott, álláspontot képviseltem, kisebbik koalíciós, nagyobbik partner, politikus szerint, liberális párt, párvezetés mellett, politikus négy, belügyminiszteri posztot, évig egyben, kormány munkáját, ütemet semmilyen, miniszter döntése, miniszterelnököt távozási, utódlás kérdésével, szóvivő közölte, bizonyára gyors, kormányzati munka, szocialista frakció, koalíciós megállapodás, gazdasági tárcának, frakció kész, folyamatos munkára, leendő miniszterrel, hetedik biztos, lehetséges utódjelöltekkel, miniszter ugyanakkor, döntést arról, gazdasági tárca, jelölt legkésőbb, úgyis kiszívárog, miniszter arra, úgynevezett fodoristák, elnökválasztási kampányban, párt vezetésével, következőt válaszolta, párt egységesen, személyes kapcsolatom, környezetvédelmi minisztérium, miniszteri poszton, párt ügyvivője, tárca jelenlegi, 2006-ban felálló, egészségügyi tárcát, legjelentősebb egészségügyi, tárca élén, jelenlegi pártelnök, harmadik liberális, belügyminiszteri, sajtóértesülések, környezetvédelmi, miniszterelnököt, elnökválasztásán, megválasztásakor, miniszterségről, elnökválasztási, utódjelöltekkel, frakcióvezetője, elnökválasztást, pártelnökségért, együttműködésre, zökkenőmentesen, kormányszóvivői, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.